szerző:
MTI

A büntetett előéletű kiskunhalasi férfi többször is vigyázott élettársa öt gyermekére. Egy ilyen alkalommal megerőszakolta az egyik kislányt, majd megfenyegette a többieket is, hogy ha elárulják, megöli őket. Rendszeresen verte, rugdosta a gyerekeket. Másodfokon súlyosbították az ítéletet, a döntés jogerős.

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy kiskunhalasi férfit, aki molesztálta egyik nevelt lányát, és folyamatosan zaklatta családtagjait.

A táblabíróság szexuális erőszak bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a korábban többször büntetett vádlottat.

A férfi 2010-től élt egy kiskunhalasi házban együtt élettársával és a nő öt gyermekével. 2012-ben is ide költözött vissza, miután szabadult a börtönből. Többször előfordult, hogy amíg az asszony és a nagymama dolgozott, a férfi vigyázott a gyermekekre. Egy ilyen alkalommal, 2014-ben a vádlott az egyik kislánnyal szemben szexuális erőszakot követett el, és megfenyegette a gyerekeket, ha erről szólni mernek, akkor megveri őket. A gyerekek a vádlott 2014. májusi elköltözéséig nem is beszéltek a történtekről senkivel.

Szabadulásától 2014 késő tavaszáig a gyakran részeg vádlott ittasan megpofozta, rugdosta, megütötte a gyerekeket, akik annak is szem- és fültanúi voltak, amikor a férfi az élettársát és anyósát trágár hangnemben szidalmazta.

2014. május 29-én egy ilyen veszekedés során a férfi élettársát és gyermekeit is megöléssel fenyegette. A nők félelmükben elmenekültek, és értesítették a rendőrséget. Az év szeptemberében a részeg férfi megjelent a nő lakásánál azzal, hogy az asszony fogadja vissza, és ismét veréssel fenyegette meg a gyerekeket. A családtagok újból a rendőrség segítségét kérték.

A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék hét év szabadságvesztést kiszabó ítéletét. Hegedűs István tanácsvezető bíró szerint a számos súlyosító körülményre tekintettel a törvényszék által kirótt büntetés eltúlzottan enyhe volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!