szerző:
hvg.hu

Egy Facebook-posztban Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője azt írta, Galló Istvánné apja a rettegett egykori ÁVO-vezér, Péter Gábor volt. Ez nem igaz, Bencsik végül elnézést kért.

"Hogy ki valójában Galló Istvánné, a pedagógustüntetések főalakja?" - ezt a kérdést tette fel szerdán egy Facebook-bejegyzésben Bencsik András, a Demokrata jobboldali hetilap főszerkesztője. Bencsik azzal vádolta meg Galló Istvánné, lánykori nevén Péter Piroskát, hogy valójában a rettegett Rákosi-korszakbeli ÁVO-vezér, Péter Gábor lánya.

©

A Magyar Nemzet hamar kiderítette, hogy ez nem igaz, mert egyrészt Péter Gábor 1953-as börtönbüntetése miatt nem lehetett Galló Istvánné apja, másrészt Gallóné édesanyja sem Péter Gábor felesége volt.

Galló Istvánné a lapnak mindösze annyit mondott, apját Péter Ferencnek hívták és egyetemi adjunktus volt, mindenesetre megteszi Bencsik ellen a szükséges jogi lépéseket.

Bencsik András előbb levette a posztot Facebook-oldaláról, majd a Demokrata oldalán tett közzé egy bocsánatkérést, mondván "amikor azonban megbizonyosodtam az abban szereplő információ valótlanságáról, a posztot azonnal eltávolítottam. Tévedésemért elnézést kérek!"

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!