szerző:
hvg.hu

Feljelentést tehet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), ha a sajtó közzéteszi a HIV-fertőzött énekesnő kilétét.

Közleményt készül kiadni csütörtökön a Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke azzal kapcsolatban, hogy a sajtóban szereplő HIV-fertőzött énekesnő kiléte nyilvánosságra kerülhet - jelezte a hatóság szerda este.

Azt írták, az üggyel kapcsolatban Péterfalvi Attila "büntetőfeljelentés megtételét helyezi kilátásba, amennyiben e különleges személyes adatot a sajtó publikálja és megkérdőjelezhető az érintett hozzájárulásának önkéntessége".

Kedden a Blikk írt arról, hogy HIV-fertőzött egy magyar celeb. A meg nem nevezett énekesnő a lap szerint pár éve tudta meg, hogy beteg, nemi úton kapta el a vírust és azóta rendszeres orvosi kezelés alatt áll, sok gyógyszert szed. 

A lap fekete árnyképpel illusztrálta a címlapján a hírt és hasonlóan tálalta a sztorit, mint nemrégiben egy amerikai lap Charlie Sheen betegségét. "Kíváncsiak vagyunk, a magyar énekesnő is úgy dönt-e, hogy felfedi kilétét..." – fogalmazott a lap.