szerző:
hvg.hu

Szúrós szagú füst kezdett terjengeni szerdán a H5-ös HÉV alagútjában és a Margit hídi HÉV-megállóban – jelentette az Index.

A Margit hídi, jelenleg végállomásként funkcionáló megállóban délután több utas köhögött, vagy orra elé tartotta a sálját, és állítólag több kocsivezetőt is a rosszullét környékezett a füst miatt – közölte az Index.

A portál szerint a füst a lezárt alagútszakaszból érkezett, ahol munkások dolgoztak. Az Index megtudta, hogy a füstöt egy dízelmozdony okozta, ami a vágányokhoz szállítja a zúzottkövet az alagútban.

Ennek motorja egész nap jár, a füstöt pedig a kevés ventilátor nem tudja elvezetni. Az alagút déli, Batthyány tér felőli vége nagy ponyvákkal le van zárva, ezért a füst az egyetlen lehetséges irányba, a Margit híd felé terjed.

"Igen, a HÉV, az nem metró, de azért illene felismerni, hogy itt is kellene szellőztetni pl. havaria vagy dízeles közlekedés esetén" – írta az esetről a Facebookon a Metróért Egyesület.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!