szerző:
hvg.hu

Pintér Sándor belügyminiszter egy képviselői kérdésre válaszolva elismerte, hogy januárban a taxistüntetés miatt rendelték a fővárosba a vidéki tűzoltódarukat.

"A katasztrófavédelem kilenc daruja a Budapest belvárosában be nem jelentett demonstrációt biztosító műveleti törzs kérésére, az esetleges jogsértő cselekmények felszámolása érdekében érkezett a fővárosba" – írta a Harangozó Tamás kérdésére adott válaszában Pintér Sándor.

Az MSZP-s képviselő arra volt kíváncsi, hogy a januári taxistüntetés időpontjában milyen szolgálati feladat ellátására rendeltek tűzoltódarukat Budapestre.

A Lánglovagok tűzoltóportál írt arról korábban, hogy a darukat január 18-án hajnalban, a taxistüntetés kezdetekor rendelték a fővárosba, mert a kormányzat vélhetően előre készülhetett az Uber ellen tüntető taxisok blokádjára.

Pintér Sándor most a válaszban arról is írt, hogy a műveleti törzs kérése a rendőri protokoll része volt.

Hozzátette, hogy a vidéken maradt daruk közül kettő kivételével valamennyi működőképes és riasztható állapotban állt rendelkezésre, ezért a lépés az ország "tűzvédelmének biztosítását nem akadályozta".