szerző:
hvg.hu

Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke pénteken beadta a pályázatát a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektori székére – írta a Népszabadság. A lap szerint nyártól kurzusváltás lesz az egyetemen, ha Lánczi András lesz a rektor.

Lánczi András pályázik a Corvinus rektori székére – írta meg nem nevezett illetékes forrásokra hivatkozva a Népszabadság.

A lap szerint a Századvég Alapítvány elnöke, akit a beszámoló a kormány straté­giai agytrösztjeként is emleget, versenytársat is kaphat a jelenlegi rektorhelyettes, Szántó Zoltán személyében. Zoltayné Paprika Zitáról, a BCE Gazdaságtudományi Karának a vezetőjéről viszont úgy tudják, nem pályázik, ha Lánczi András indul.

©

Lánczi András Orbán Viktor egyik legfőbb ideológusa, noha ezt a filozófiatudományok kandidátusa, a Corvinus Politikatudományi Intézetének igazgatója, egyetemi tanár rendre visszautasítja – fogalmazott a Népszabadság.

Felidézték, hogy több nyilatkozatában magyarázta meg Orbán Viktor miniszterelnök nagy nemzetközi botrányt kavaró, az illiberális demokrácia tézisét megfogalmazó tusnádfürdői beszédét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!