szerző:
hvg.hu

A párt képviselőcsoportja reagált az ellenzék reagálására.

Mint ismert, ma menesztették a közoktatásért felelős államtitkárt, Czunyiné Bertalan Juditot. A politikus minden bizonnyal a Miskolcon kitört pedagóguslázadásba bukott bele, ám az oktatásirányítást évek óta bírálatok kísérik. Távozását az ellenzéki pártok is kommentálták, legplasztikusabban a DK fogalmazott, amikor bútorcserének nevezte a kuplerájban Czunyiné menesztését.

©

Az ellenzéket követően a Fidesz sem hallgathatott, az alábbi nyilatkozatot küldték a sajtónak:

A köznevelésben a gyermekek az elsők, nem a pártok, nem az államtitkárok és nem is a pedagógusokra rátelepedő hergelők. Ugyanazok, akik ma a pedagógusokat politikai célokra használják, kormányzásuk alatt csökkentették a fizetésüket, több száz iskolát zártak be, több ezer pedagógust tettek utcára, és a liberálisok oktatásukkal lerontották a diákok teljesítményét. A polgári kormány 50%-os pedagógusbéremelést hajt végre, amire eddig 234 milliárdot fordított, országszerte felújítjuk az iskolákat és csökkentjük a szülők terheit is. A rendszerváltás óta soha annyi gyermek nem részesült ingyenes tankönyvellátásban és ingyenes étkeztetésben, mint most. A lehető legszélesebb párbeszéd kezdődött pedagógusokkal, hogy velük együtt csökkentsük a bürokratikus terheket, javítsuk az iskolák működését és versenyképesebb tudást biztosítunk a gyermekeknek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!