szerző:
hvg.hu

A heti aktuális pártüzenettől az ellenzéki tévéig: a Médiapiacnak adott interjút Tarr Péter, a Hír TV második embere. Tarr őszintén beszélt a G-napról, azaz Simicska Lajos indulatos és trágár szavakkal ékesített kifakadásának időszakáról, illetve azt megelőző és az azt követő időkről.

Tarr Péter az említett interjúban elmondta, hogy azokat a napokat rendkívül nehezen élték meg, az alakuló kormánypárti médiahálózat és a köztévé megpróbálta – ígéretekkel és fenyegetésekkel – szinte az összes munkatársukat elszipkázni. „Folyamatos támadások érték a tévét, sorra hagytak el minket kollégák, köztük olyanok, akikben vakon bíztam, ám ők simán hátba szúrtak” – fogalmazott.  Azonban nem koronázta nagy siker a tönkretételüket célzó erőfeszítéseket. Az alkalmazottak többsége kitartott, elsősorban azok, akik a mindennapi munkát vitték.

 

©

Tarr beszélt arról, hogy milyen volt, amikor a tulajdonos, Simicska Lajos még jóban volt Orbán Viktorral. Ilyen: „a kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg, mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk”. Arra kérdésre, hogy ehhez ő miért asszisztált, azt felelte, hogy nem akarja ugyan ellenzékinek beállítani magát, de több konfliktusa is volt korábban a tévé irányultsága miatt, ő szerette volna szakmaibb irányba vinni a televíziót.

A szakítást követően viszont szabadon láthattak neki az átalakításnak, és objektív hírcsatornát igyekeznek létrehozni. Versenytársként az ATV-t és az M1-et nevezte meg, de szerinte az idő visszaigazolta a döntésüket, mert „több néző jött, mint ment”. Ezzel szemben úgy látja, hogy Habonyék nevéhez köthető orgánumok nem lesznek sikeresek, minimális szakmai elvárásoknak sem tudnak majd megfelelni.

Nem az az első eset, hogy Tarr Péter "kitálal": ahogy akkor beszámoltunk róla, már tavaly noveberben is beszélt egy interjúban arról, hogy a kormány emberei heti rendszerességű eligazításokat tartottak a Hír TV szerkesztőségében.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!