szerző:
MTI / hvg.hu

A földművelésügyi miniszter kiállt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal "törvényesen és tisztességesen dolgozó" munkatársai mellett, miután szerinte "minősíthetetlen hangvételű, alaptalan támadás" érte a tárca intézményét. Fazekas Sándor Lázár János pénteki interjúja után reagált.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek adott, pénteken megjelent interjúban a bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban azt mondta, hogy "ma már sokkal inkább úgy tűnhet: nem a minisztériumnak van háttérintézménye, hanem a háttérintézménynek van minisztériuma".

©

Lázár János példaként említette az agrártárca egyik hivatalát, ahol szerinte többen dolgoznak, mint a minisztériumban.

A földművelésügyi miniszter az interjú megjelenése után, ugyancsak az MTI úgy nyilatkozott, hogy szerinte "minősíthetetlen hangvételű, alaptalan támadás" érte a tárca intézményét. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalaa gazdákért dolgozik, azért, hogy időben, megbízhatóan megkapják a támogatásokat. A hivatal 2015-ben 232 ezer kérelmet bírált el, és rekordnak mondható 800 milliárd forint agrártámogatást fizetett ki a gazdáknak, miközben mindössze 1150-en fellebbeztek a döntések ellen – mondta.

©

Fazekas Sándor hozzátette: a Földművelésügyi Minisztérium vezetőinek az a céljuk, hogy a hivatal a jövőben még eredményesebben működjön a magyar gazdák érdekében.