szerző:
MTI

Kovács Zoltán szerint sok azonosság van Magyarország és Lengyelország múltjában, jelenében és jövőjében is. Ha Románián és Ukrajnán keresztül jönnek majd a menekültek, abban Lengyelország is érintett lehet - mondta.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Magyarország és Lengyelország egyes témákban egymásra van utalva, sok a közös tapasztalat, ugyanúgy látnak bizonyos kérdéseket, ezért elkerülhetetlen, hogy létezzen egy közös szemléletmód.

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, ezen témák közé tartozik egyebek mellett a migráció, a regionális gazdaságok kérdése vagy az energiabiztonság.

Kovács Zoltán és Bakondi György
©

Beszélt arról is, hogy sok azonosság van a két ország múltjában, jelenében, jövőjében és terveiben is, például a családtámogatási rendszer, vagy a kis- és középvállalkozások erősítésében. Hozzátette: ezekből rajzolódhat ki egy olyan Európa-kép, amely valódi alternatívája lehet a sokszor "zsákutcát" jelentő elképzeléseknek.

A migrációs folyamattal kapcsolatban Kovács Zoltán megjegyezte: előfordulhat, hogy Románián és Ukrajnán keresztül érkezzenek migránsok, és ebben már Lengyelország is érintett lehet.