szerző:
hvg.hu

Császármetszéssel segítették a világra az 5350 grammos, 58 centiméter hosszú Mátét a kecskeméti kórházban. Két nővére várja haza.

5350 grammos súllyal és 58 centiméteres testhosszal született a ma négynapos Máté. A kecskeméti kórházban kb. kétévente születik ilyen óriási baba - hangzott el az RTL Klub hétfő esti Híradójában.

Máté, akit két nővére is vár otthon, kb. 2 kilóval és 10 centivel nagyobb, mint az átlag újszülöttek, édesanyja elmondása szerint az ultrahangos vizsgálatok kezdettől fogva nagyobbnak mutatták.

A magazatvíz egy héttel a kiírt idő előtt elfolyt, a babát császárral segítették világra.

Az újszülött szokatlan méretét nem terhességi magas vércukor okozta, anyukája is, ő is teljesen egészséges, alkatát minden bizonnyal örökölte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!