szerző:
hvg.hu

Jövőre lesz tíz éve, hogy megszüntették az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet, amelyet sokan OPNI-ként vagy Lipótmezőként emlegetnek mai napig. A négyszintes épülethez és a hozzá tartozó parkhoz a bezárás óta nem nyúltak, folyamatosan pusztul minden. Elképzelések voltak ugyan a terület hasznosításáról, de egyelőre semmi sem történt.

A Városi Gorillák nevű budapesti városi felfedező csapat tagjai, az „elhagyatott helyek vándorai” bejutottak nemrég a málladozó OPNI-ba, és készítettek fotókat az ott hagyott emlékekről. A képekhez nem kell kommentárt fűzni, önmagukban is beszédesek.

Kattintson galériánkért!
©
Kattintson galériánkért!
©
Kattintson galériánkért!
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!