szerző:
hvg.hu

Szabálytalanul egy nyíregyházi körforgalomban hagyta autóját egy rendőr, amíg szolgálati időben beugrott a közeli üzletbe játszani. A főkapitányság belső vizsgálata még tart.

Körforgalomban, járó motorral tette le járőrautóját egy rendőr Nyíregyházán, hogy beugorhasson a közeli üzletbe tippmixelni. Kollégája a kocsiban maradt, míg a rendőr próbára tette szerencséjét, ami mintegy húsz percig tartott. Eközben kocsijuk egy másik, szintén tilosban parkoló civil autó mögött várakozott.

A Blikket olvasója értesítette az esetről, amelyet fotókkal is dokumentált.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, kaptak hasonló tartalmú állampolgári bejelentést, és az ügyben belső vizsgálatot indítottak. A fő baj, hogy szolgálati időben játszott a rendőr, illetve hogy eközben szabálytalanul parkolt. Az már csak hab a tortán, hogy a szintén szabálytalankodó civil autóst nem vették elő.

Tarjányi Péter rendőrségi szakértő szerint a tippmixelő zsaru fegyelmi felelősségre vonásra számíthat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!