szerző:
hvg.hu

Szolgálati fegyverét használta a XVIII. kerületi rendőrnő kisfia és saját maga megöléséhez. A BRFK vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, ki hibázott.

Belső vizsgálatot indított a BRFK főkapitánya, Bucsek Gábor a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, hogy kiderüljön, ki hibázott a kisfiával és magával is végző rendőrnő ügyében – adta hírül a Velvet.

A rendőrnő a múlt héten, egy XVIII. kerületi kertes házban követte el a gyilkosságot, majd végzett magával is. Szolgálaton kívül volt, de szolgálati fegyverét használta. Ezt azonban csak külön engedéllyel tarthatják maguknál a rendőrök, ha nincsenek szolgálatban. Az engedélykérelmet az állományilletékes parancsnokhoz kell benyújtani, aki külön indoklás nélkül is elutasíthatja a kérést vagy visszavonhatja a már kiadott engedélyt.

©

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.