szerző:
hvg.hu

Az Együtt több vezető politikusa is úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy szívesen látnák, ha Oszkó Péter, a Bajnai-kormány minisztere visszatérne a politikába, akár új párt alapításával. Az egykori miniszter ritkán rejtette véka alá véleményét, ezúttal azonban óvatos volt.

Az Együtt pártszervezetén belül az utóbbi időszakban megszaporodhattak a pesszimistább hangok, akik szerint Szigetvári Viktor pártelnök nem tud igazi vezére lenni a pártnak – írja pártbeli értesülésekre hivatkozva a 24.hu. Az Együtt megélt már több szakadást a baloldal által elvesztett választás óta, például mikor Bajnai Gordon átadta parlamenti mandátumát Szelényi Zsuzsannának, így elvesztette a párt vezéralakját, de a PM-mel kötött szövetség felbomlása is sokat rontott a hangulaton.

Oszkó Péter az Együtt hátterét adó Haza és Haladás egyik rendezvényén 2013-ban.
©

A párt több politikusa fontolgatja távozását a portál szerint. Egyesek azt üdvözölnék, ha Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter visszatérne a politika vérkeringésébe, többen hozzá csatlakoznának – párton belül és kívül is –, mások a Demokratikus Koalícióhoz állnának át a portál értesülései szerint.

Az egykori miniszer a portálnak úgy reagált, hogy volt példa arra, hogy kormányzati tisztséget vállaljon, amikor úgy látta, hogy van mód szakmai meggyőződése szerinti munkavégzésre. "Ennél messzebb azonban politikai vagy politikával határos tevékenységben sosem mentem” – tette hozzá Oszkó. Kiemelte, hogy bár szerinte is nagy szükség van egy érdemi ellenzékre, de most nem tervezi, hogy ebben szerepet vállaljon, egyelőre az üzleti életben dolgozik, és nem tervezi a "pályamódosítást".

Az Együtt egyik párttagja erre sejtelmesen nyilatkozott, miszerint 2018 még messze van, ami Oszkónak és a pártnak is jó. A párt több politikusával azonban nem beszélt Oszkó a pártalapításról, amit így valószínűtlennek tartanak, de az is lehet, hogy csak tesztelik a tagságot, hogy milyen lenne Oszkó Péter esetleges fogadtatása.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!