szerző:
hvg.hu

Már évtizedekkel ezelőtt le akarták bontani Pécs belvárosában a Tudásközponttal és a Kodály Központtal szemben lévő lerobbant házsort, de csak most fogtak hozzá a munkához. Az ott lévő lakásokat gyakran foglalták el hajléktalanok. Azt nem tudni, mit akarnak majd kezdeni a megtisztított területtel – derül ki a szerdai Népszabadságból.

A roskadozó házsor lakásait régóta nem utalták ki új bérlőknek, mivel régóta bontani akarták az épületet. A dzsumbuj főleg azóta szúrta sokak szemét, hogy vele szemben felhúzták a megyeszékhely két emblematikus épületét, a Tudásközpontot és a Kodály Központot. A megüresedett lakásokat gyakran elfoglalták a hajléktalanok. Az elmúlt években szinte nem volt nap, hogy villogó lámpás rendőrautó ne időzzön a romházakat övező utcákban – olvasható a cikkben.

A város a közelmúltban úgy döntött, hogy hozzáfog az öthektáros terület szanálásához, és megkezdték az épületek bontását.

A lap munkatársa szerette volna megtudni az önkormányzattól a részleteket, de a polgármesteri hivataltól nem válaszoltak a kérdésekre. Így az sem derült ki, eladják-e a telket, vagy építenek valamit a nyomornegyed helyén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!