szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat egy csongrádi földhivatali munkatársat buktatott le, aki pénzért adta ki magánszemélyek részletes adatait. A bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit, akit eltiltottak foglalkozásától.

Egy 34 éves férfi 50 ezer forintért vállalta, hogy a földhivatal ingatlan-nyilvántartási adatbázisából jogtalanul ad ki információkat, vesztére a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak. A rendőrök a NVSZ munkatársaival együttműködve a pénz átvétele és az adatok átadása után fogták el a vádlottat. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését - írja a Délmagyar.

Az ügy másodfokú, jogerős ítélete alapján két év, a végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a férfit a Szegedi Törvényszék szerdán, akit előnyért elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondtak ki bűnösnek. Az elsőfokú ítélettel szemben - a korábbi három év helyett - ezúttal öt évre tiltották el foglalkozása gyakorlásától az ügyintézőt.

Idén január 11-én a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egy munkatársát is elkapták a titkosszolgálatok. A szolgálat egy munkatársa egy fedőtörténettel arra vette rá a hivatal egy munkatársát, hogy 250 ezer forintért hívjon le adatokat a rendszerből. A 46 éves budapesti nőt gyorsított eljárásban első fokonon 2 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, továbbá 5 évre eltiltotta a köztisztviselői hivatás gyakorlásától

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!