szerző:
hvg.hu/MTI

A miniszterelnök sajtósa provokációnak nevezte azt, amit a Népszabadság Orbán Viktornak tulajdonítva írt a tanárlázadásról, szerinte ilyesmik el sem hangzottak a lillafüredi zárt frakcióülésen.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője olcsó provokációnak minősítette a Népszabadságban a kormányfőnek a lillafüredi Fidesz-frakcióülésen elmondott beszédével kapcsolatban megjelenteket. 

A napilap a lillafüredi zárt fideszes frakcióülés egyik résztvevőjére hivatkozva azt írta, hogy Orbán Viktor külső erőknek tulajdonítja a pedagógusok tiltakozási hullámát, és még azt is kétségbe vonja, hogy a tiltakozást elindító Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, Pilz Olivér magától kezdene egyik napról a másikra tiltakozásba. A Népszabadság cikke szerint Orbán ennek alátámasztására azt hozta fel, hogy szerinte a kormány most nem követett el akkora hibát, ami indokolná a tiltakozás felerősödését.

Orbán sajtósa, Havasi Bertalan azt írja, hogy szakmailag értékelhetetlen, és minden ténybeli alapot nélkülöz az, amit a lap művel a miniszterelnök állítólagos lillafüredi kijelentései kapcsán – írta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, kiemelve: ami például a pedagógusokkal kapcsolatban megjelent, egyáltalán nem is hangzott el. "Kár felülni az ilyen provokációknak" – zárta közleményét Havasi Bertalan.

A Népszabadság szerint Orbán arról is beszélt, hogy a Kliket úgy átszabják, hogy rá sem lehet majd ismerni, erről kapcsolatban Havasi nem tett megjegyzést közleményében.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!