szerző:
hvg.hu

Pártfogói felügyelet alá helyeztetné és indulatterápiás foglalkozásra kötelezné az ügyész az élettársát bántalmazó fülöpházi polgármestert. Emellett még felfüggesztett börtönbüntetést is kért Balogh Józsefre – derült ki az RTL Híradó csütörtöki tudósításából.

Balogh József most is élettársával érkezett a Kecskeméti Járásbíróságra. A tárgyalóterembe csak fotósok kísérhették be, a bíró valamiért úgy döntött ugyanis, hogy a tévéstábok nem forgathatnak ott.

A büntetőper tavaly májusban kezdődött, Balogh Józsefet azzal vádolták, hogy 2013 tavaszán megverte élettársát, aki súlyosan megsérült.

A polgármestert az ország úgy ismerhette meg, hogy ő a vak komondoros képviselő. A verés után azt nyilatkozta ugyanis, hogy a kutyájuk valamitől megriadt, és fellökte élettársa, akkor sérült meg. Nem sokkal később azonban elismerte a verést, utána kizárták a Fideszből, és azóta függetlenként politizál.

A legutóbbi országgyűlési választások után nem indult újra parlamenti mandátumért, Fülöpházán viszont újraválasztották polgármesternek, igaz, ő volt az egyetlen jelölt.

Az RTL Híradónak nyilatkozott korábban a megvert élettárs, aki azt mondta, hogy minden rendben van már közöttük. Többet a történtekről azóta sem árult el a nő, hiába idézte be a bíróság, ott sem tett vallomást.

Fülöpháza polgármestere a bíróság előtt elismerte bűnösségét, bár azt állította: csak dulakodtak, és a csuklójával egyszer megütötte az asszony arcát. A részletekre nem emlékszik, mert nyugtatóra pálinkát ivott – hangzott el a tudósításban.

Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést kért ellene, és indulatterápiára is kötelezné. Ítélet jövő héten várható.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!