szerző:
MTI

A Pilisi Parkerdő arra figyelmeztet, hogy több népszerű turistaút is veszélyessé vált a keddi esőzések miatt.

Több turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható, bizonyos kirándulóhelyeket meglátogatni pedig veszélyes lehet, mivel kedden egyhavi csapadék zúdult az országrat - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. csütörtökön.

Arra kérik a túrázókat, természetjárókat, hogy a következő napokban kerüljenek bizonyos kirándulóhelyeket. A Rám-szakadékban a heves esőzés miatt nem javasolt túrázni. Az utak mindenhol sárosak és latyakosak. A Holdvilág-árok látogatását egyáltalán nem ajánlják. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Spartacus-ösvény látogatása sem biztonságos, a meredekebb oldal a sok csapadék miatt rendkívül csúszós. A piros és kék turistaútvonalakat kidőlt fák és megemelkedett vízszint miatt kell kerülni, míg a kék kereszt útvonalon letört ágak, kidőlt fák és kőgörgetegek akadályozhatják a haladást. 

Közölték továbbá, hogy nem járható a Héregről Tardosra vezető Bányahegyi gyalogút. A többi út szintén saras, nehezen járható. A Budakeszi Erdészet területén az utak feláztak, mindenütt sárosak. Nem javasolják a túrázást, mert helyenként kidőlt fák is nehezítik a továbbjutást.