szerző:
MTI

A szerda délutáni viharos szél Budán több fát is kidöntött, volt, ahol a fák autókra, vezetékekre dőltek. A csepeli rendőrség épületének teteje is megsérült.

Háztetőket bontott meg a szerda délutáni viharos szél Budapesten, fák dőltek felsővezetékre, illetve gépkocsira – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Remeteszőlősön, a II. kerületben egy 15 méteres fenyőfa fordult ki a helyéről, amely fennakadást okozott a közlekedésben. A Budakeszi és a Szép Juhászné út kereszteződésében egy több mint tíz méter magas fa dőlt rá a felsővezetékre. A műszaki mentés idején a Budakeszi út forgalmát korlátozni kellett.

A XI. kerületi Bartók Béla úton 10-15 négyzetméteren egy többemeletes épület oldalfalán bontotta meg a szél a vakolatot, míg a XII. kerületben, a Gál József úton gépkocsira dőlt egy fa. A fát a fővárosi és a rózsadombi önkéntes tűzoltók darabolták föl. A XXII. kerületi Kossuth Lajos utcában az ötödik emelet magasságában megrongálta a szél egy terasz üvegtábláit, amelyek közül egy lezuhant.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az erős szél megrongálta a XXI. kerületi, csepeli rendőrkapitányság épületének tetőszerkezetét. A katasztrófavédelem információi szerint egyik esetnél sem sérült meg senki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!