szerző:
hvg.hu

Egy fidelitasos zárt fórumon megjelent beszámoló szerint többen összeverekedtek a Fidesz ifjúsági szervezetének múlt heti, füzesgyarmati buliján. A „wellness disznóvágás” nevű partyn két ember komolyabban megsérült, és a következményekről fotók is készültek, amelyeket azonban a beszámolóval együtt töröltek később – írja a 444.hu. Hivatalos megerősítés egyelőre nincs.

Úgy tudni, a verekedésről beszámoló fiú és egy másik fidelitasos is sérültek meg komolyabban.

A vitában és a dulakodásban a leírás szerint Kerékgyártó Gábor, a kormánypárt ifjúsági szervezetének volt budapesti vezetője is részt vett. Ő azóta lemondott a „pártoló tagságáról”, mert már idősebb volt 35 évnél.

A két sértett másnap otthagyta a füzesgyarmati rendezvényt, és este jelent meg a beszámoló a zárt fórumban, ahonnan gyorsan le is törölték. Ezután egy körlevél indult a bulin történtekről.

A 444.hu szerint az eset után a sértettek a Fidesz alelnökeihez fordultak, mert azt szeretnék, ha a párt etikai bizottsága elé kerülne az ügy.

A lap pénteken többször kereste Böröcz Lászlót, a Fidelitas elnökét és Kerékgyártó Gábort, de nem lehetett elérni őket. A „wellness disznóvágás” szervezőjét, Lőrinc Gergőt egyszer elérték, ő azt mondta, hogy épp nem tud nyilatkozni, később már őt sem lehetett elérni.

Böröcz László a belső levelezésben azt írta: „semmilyen agresszív megnyilvánulást nem tolerálok a Fidelitason belül sem”, illetve „bárki, aki agresszív cselekedetet követ el, az az alapszabály szellemében kizárásra kerül”.