szerző:
hvg.hu

A zöldszempontok mellett elkötelezettnek mutatkozó magyar államfőt meghívták az ENSZ új környezetvédelmi grémiumába. Pedig Magyarország csúfos elmaradásban van saját zöld vállalásainak teljesítésében.

    Az ENSZ főtitkára és a Világbank elnöke felkérte Áder Jánost, hogy vállaljon szerepet a Vízügyi Elnöki Testületben, amit a magyar köztársasági elnök elfogadott - jelentette be a Köztársasági Elnöki Hivatal környezeti fenntarthatósági igazgatóságának vezetője szombaton Budapesten. Kőrösi Csaba elmondta: a testület a világ vízgazdálkodásának fenntarthatóbbá tételét és a klímaváltozáshoz való sikeres alkalmazkodást igyekszik majd előmozdítani. A kétéves időtartamra felálló testület munkájában 11 állam- és kormányfő, valamint két tanácsadó vesz részt - ismertette.
    Magyarországon is jócskán lenne pedig tennivaló zöldügyekben. Miközben az Európai Unió 28 országában már a teljes energiafelhasználás 16 százalékát a megújuló források adják, nálunk ez az arány az Eurostat legfrissebb adatai szerint csupán 9 százalék. Igencsak kérdéses, hogy sikerül-e teljesíteni a 2020-ra vállalt - európai összehasonlításban amúgy is meglehetősen szerény - 13 százalékos nemzeti célt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!