szerző:
hvg.hu

Nem stadion-társadalomra van szükség - írja a párt közleménye.

    A Párbeszéd Magyarországért hétfőn benyújtja a parlamentnek azt az országgyűlési határozati javaslatot, amelyben felszólítja a kormányt, hogy teljesítse a Herman Ottó és a Teleki Blanka Gimnázium által megfogalmazott oktatási követeléseket. A párt közleménye szerint a miskolci Herman Ottó és a budapesti Teleki Blanka gimnáziumok pedagógus- és diákszervezetei pontosan megfogalmazták a követeléseiket, látszik, hogy azonnali intézkedésekre van szükség. A javaslatban szerepel többek között egy új alaptanterv megalkotása, a tanárok és a diákok terheinek csökkentése, a tankötelezettségi korhatár visszaállítása 18 évre, a Klik megszüntetése és a pedagógusok béremelése.
    A közlemény szerint a PM "aljasnak tartja, hogy miközben az oktatás romokban van, Orbán Viktor még mindig külső erők manipulálásáról, Hoffmann Rózsa kisujjfájásról, Lázár János pedig balhézásról beszél. Gyomorforgatónak tartjuk, hogy a miniszterelnök féldiktatorikus kormányzásával a gyerekeinkből arctalan, engedelmes alattvalókat akar nevelni. Nem stadion-társadalomra, hanem tudásalapú társadalomra van szükség."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!