szerző:
hvg.hu

Az emeletekre kiadók költöznek, a földszinten könyvesbolt és cukrászda lesz, és még egy gyermekszínház is berendezkedhet az eladósodott szocialisták volt székházában.

©

A Szabad Földet és a Vasárnapi Híreket kiadó Geoholding, valamint a Móra Könyvkiadó vásárolja meg az MSZP székházát.

A pesti, Jókai utcai épületbe több kiadó és szerkesztőség költözik be, könyvesboltot, gyermekszínházat és cukrászdát is kialakítanak benne.

A vételár üzleti titok, de úgy tudni, hozzávetőleg 800 millió forintot fizetnek az épületért. Nagyjából annyit, amennyiért a szocialisták megszerezték és felújították - derül ki a Nol.hu cikkéből.

A kiköltözést az tette szükségesség, hogy az elmúlt években az MSZP hozzávetőleg kétmilliárd forint adósságot halmozott fel, miközben a gyengébb választási eredményei miatt költségvetési támogatása is csökkent, most évi 427 millió forint. A tartozás legnagyobb részét pedig épp a Jókai utcai ingatlanra felvett hitel teszi ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!