szerző:
MTI

2014 óta nagy a csönd az akkori választások előtt kipattant büntetőügyben.

    Heteken belül vádat emel a Központi Nyomozó Főügyészség az MSZP egykori elnökhelyettese, Simon Gábor ügyében – írja a Magyar Idők. A volt szocialista politikussal szemben két esztendeje indult büntetőeljárásban december 15-én kezdődött vádelőkészítési szakasz legfeljebb március 15-ig tarthat.
    Simon Gáborról 2014. február elején derült ki, hogy több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán, amelyet nem tüntetett fel képviselői vagyonnyilatkozataiban, és az összeg után jövedelemadót sem fizetett. A kihallgatások során nem tett érdemi vallomást, az eljárás során pedig megfizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!