szerző:
hvg.hu

Az egyik szegedi kollégium igazgatói pályázatán két jelölt indult, és a Klik szegedi tankerületi igazgatója még azt nevezte ki közülük, aki egy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől – írja a Délmagyarország.

Az öt szegedi középiskolai kollégiumból négy vezetésére írt ki pályázatot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, az egyik a Fodor-kollégium.

Az igazgatói székre a Szabadkai úti kollégiumot 13 éve vezető Kuzma Éva és Konkoly Béla, az SZTE gyakorló általános iskola testnevelő tanára pályázott. Megkérdezték a kollégium nevelőtestületét, diákönkormányzatát, az alkalmazotti tanácsot és az intézményi sportmunkaközösséget. A nevelőtestület 8–0, a diákönkormányzat 12–0, az alkalmazotti tanács 8–0, a sportmunkaközösség 12–0 arányban Kuzma Évát támogatta Konkoly Bélával szemben – olvasható a cikkben.

A nevelőtestület szerint Konkoly pályázata elnagyolt, tartalmi hiányosságokat, tévedéseket tartalmaz. Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót a pályázatában.

A közalkalmazotti tanács szerint Konkoly Béla marketinggel kapcsolatos elképzelései figyelemre méltóak ugyan, de a pedagógiai tartalmat felületesen vázolta fel.

Bár Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott, 40–0-ra alulmaradt Kuzma Évával szemben, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit Klik-igazgató mégis őt nevezte ki a Fodor-kollégium igazgatójának február 1-jétől. De csak március 1-jétől foglalja el az igazgatói székét, egy hónapra felmentést adott neki a KLIK, hogy rendezze dolgait a gyakorlóban.

A Kliktől a lapnak úgy reagáltak: a tagintézmény-vezetői megbízásokról a Klik belső eljárásrendje szerint a tankerületi igazgató dönt, aki nem köteles megindokolni a döntését.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!