szerző:
MTI-OS/hvg.hu

Egy Jobbik állította emlékmű megrongálása miatt adott ki közleményt a párt.

Ismeretlenek megint megpróbálták megrongálni az óbudai Jobbik által 2011-ben állított emlék-katonasírt, amelyet a párt a Budapest körüli ostromgyűrűből kitörni szándékozó magyar hadsereg áldozatainak emelt. "Emlékét büszkén őrizzük és nem feledjük!" hirdeti a síron a Jobbik felirata. A párt a korábbi vandál akciók miatt megerősítette a sírt, így most csak kisebb kár keletkezett benne. Novák Előd Jobbik-alelnök közleménye szerint "A Jobbik bízik benne, hogy a Honvédelmi Minisztériumban lesz annyi bátorság, hogy végre legalább elítéli a magyar katonasír elleni támadást, ha már állami megemlékezés sajnos továbbra sincs a kitörésről, sőt még egy hivatalos koszorút sem kaphatnak a hősi halált antikommunista honvédjeink. Az ő áldozatvállalásuknak köszönheti Európa, hogy a szovjetek nem tudtak nyugatabbra nagyobb területeket is megszállni, hiszen a Sztálin által menetben elfoglalni tervezett fővárosunk ostroma több mint száz napig tartott, ebből 53 nap teljes körbekerítettségben".

Arról nem szól a Jobbik közleménye, a nyilasok a magyar hadsereg miatt is elhúzódó ostrom miatt hány emberrel lőthettek a Dunába, vagy csak gyilkoltak meg Budapesten.

(OS)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!