szerző:
MTI

Emberkereskedelem, prostitúció, drogcsempészet - főleg ilyenek miatt indul büntetőőeljárás külföldön magyarok ellen.

Több mint 10 ezer magyar állampolgár ellen indult büntetőeljárás az elmúlt öt évben külföldön, a fogvatartottak száma pedig ezres nagyságrendű – írta hétfői számában a Külgazdasági és Külügyminisztérium adataira hivatkozva a Magyar Idők

A szaktárca tájékoztatása szerint a magyarok leggyakrabban emberkereskedelemmel, prostitúcióval, kábítószer-csempészettel összefüggő ügyek miatt kerülnek rendőrkézre. 

A legtöbb eljárást a schengeni országokból regisztrálják, a minisztérium szerint ennek az az oka, hogy az övezethez tartozó államokban nem ütközik különösebb adminisztratív nehézségekbe a beutazás és az ott-tartózkodás, emiatt nagyobb arányban előfordulnak magyarok, mint Ázsiában vagy a tengerentúlon. 

A lista élén álló országok Hollandia, Nagy-Britannia, Ausztria, Németország, illetve Szlovákia.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!