szerző:
hvg.hu

Nem jelent meg hétfőn a magyar bíróságon az a francia férfi, aki a vád szerint évekig nem engedte el Bora Bora szigetéről magyar feleségét és kisfiát. Ügyvédje szerint most azért nem utazott ide a 18 ezer kilométerre lévő szigetről, mert nem kapta meg az idézést. A feleség azt mondta mai tárgyaláson: férje többször megverte őt, és elzárta útleveleiket, ezért nem tudtak hazajönni. A vádlott ügyvédje szerint sok az ellentmondás a nő vallomásában – hangzott el a hétfői RTL Híradóban.

Az RTL Híradóban bemutattak egy felvételt, amelyet a nagymama rögzített Bora Borán, és azon az unokája arról beszélt, hogy az apja bántalmazza az anyját.

A nő feljelentést tett, a magyar bíróság hétfőn kezdte tárgyalni az ügyet. Vallomását nem engedte rögzíteni a tévékameráknak.

A tudósításban elhangzott: az anya arról beszélt a bíróságon, hogy a férje 2011-ben elvette az útlevelüket Bora Borán, ezért ő és kisfia évekig nem tudtak hazajönni. Azt is állította, hogy egy korábbi hazalátogatásuk alatt a férje megerőszakolta.

Jánó Christopher, az apa ügyvédje úgy látja, hogy sok ellentmondás van a nő vallomásában. Az első feljelentésben nem volt szó ugyanis az állítólagos budapesti erőszakról, ráadásul utána az anya és a fia hetekig itthon voltak a szülői házban, majd visszamentek, de feljelentést nem tett – mondta az ügyvéd.

Az apa most is Bora Borán él, és a tárgyaláson nem jelent meg. Ügyvédje arra hivatkozott, hogy a férfi nem kapta meg a bíróság idézését, ezért nem indult útnak.

A nő apja, a kisfiú nagyapja 21 napig éhségsztrájkolt a budapesti francia nagykövetség előtt, hogy felhívja a figyelmet lánya és unokája történetére. A polinéz bíróság 2015 nyarán az anyának ítélet a gyermek felügyeleti jogát. A ma már 7 éves Noah azonban most is Bora Borán él az apjával, mivel a polinéz bíróság megváltoztatta a döntést, így ő gyakorolja a gyermek felügyeleti jogát. A tárgyalásra azonban Budapestre érkezett – derült ki a tudósításból.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!