szerző:
hvg.hu

Már nem tagja a Studium Generale Diákszervezetnek az a hallgató, aki rasszista vicceket tett egy érettségi előkészítő csoport matektesztjébe. Emellett etikai vizsgálatot is elrendeltek ellene az egyetemen, ahol tanul.

A Népszabadság írta meg nemrég, hogy a Studium Generale Diákszervezet iskolai érettségi előkészítő csoportjában rasszista vicceket tartalmazó feladatsorokat osztottak szét a tanulóknak. Egy matektesztre nyomtatott cigányvicceket az egyik előkészítő foglalkozást tartó hallgató. Nemcsak az volt a baj, hogy a viccek ízléstelenek, hanem az is, hogy semmi szükség nem volt rájuk a tananyag szempontjából.

A Studium Generale azonnal elhatárolódott a feladatsortól, belső vizsgálatot indítottak, illetve felfüggesztették a tesztet készítő hallgatót.

A diákszervezet oldalán megjelent friss közlemény szerint a belső vizsgálatot lefolytatták, a feladatsort véglegesítő hallgatót kirúgták a diákszervezetből, illetve az egyetem etikai vizsgálatot rendelt el személye ellen. Közölték azt is: mindent megtettek azért, hogy ilyen eset még egyszer ne fordulhasson elő, mivel értékeikkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás.