szerző:
hvg.hu

Már nem tagja a Studium Generale Diákszervezetnek az a hallgató, aki rasszista vicceket tett egy érettségi előkészítő csoport matektesztjébe. Emellett etikai vizsgálatot is elrendeltek ellene az egyetemen, ahol tanul.

A Népszabadság írta meg nemrég, hogy a Studium Generale Diákszervezet iskolai érettségi előkészítő csoportjában rasszista vicceket tartalmazó feladatsorokat osztottak szét a tanulóknak. Egy matektesztre nyomtatott cigányvicceket az egyik előkészítő foglalkozást tartó hallgató. Nemcsak az volt a baj, hogy a viccek ízléstelenek, hanem az is, hogy semmi szükség nem volt rájuk a tananyag szempontjából.

A Studium Generale azonnal elhatárolódott a feladatsortól, belső vizsgálatot indítottak, illetve felfüggesztették a tesztet készítő hallgatót.

A diákszervezet oldalán megjelent friss közlemény szerint a belső vizsgálatot lefolytatták, a feladatsort véglegesítő hallgatót kirúgták a diákszervezetből, illetve az egyetem etikai vizsgálatot rendelt el személye ellen. Közölték azt is: mindent megtettek azért, hogy ilyen eset még egyszer ne fordulhasson elő, mivel értékeikkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!