szerző:
hvg.hu

Pintér Sándor eddig 77 embertől vetette el a magyar állampolgárságot – derült ki egy írásbeli kérdésre adott válaszából.

85 magyar állampolgártól akarta megvonatni az állampolgárságot Pintér Sándor az elmúlt öt évben – derült ki a belügyminiszter Kiss László MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.

Pintér válaszában kifejtette 2011. január 1-je óta 77 előterjesztés adott a köztársasági elnök elé, amelyek összesen 85 főt érintettek. Először 2013-ban 1 honosított személytől vették el a magyar állampolgárságot, 2014-ben 4 embertől, 2015-ben 72 előterjesztést adtak be ez ügyben.

Pintér azt írja, eddig összesen 77 honosított személy magyar állampolgárságának visszavonására került sor, az érintettek között 41 szerb, 31 ukrán, 10 román, 1 orosz, 1 izraeli és 1 cseh állampolgár volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!