szerző:
hvg.hu

Az Origo információi szerint még az idén elindulhat az MTVA két újabb állami tévécsatornája.

Egy kulturális és egy tudományos-ismeretterjesztő csatornát is tervez az MTVA - írja az Origo, amely úgy tudja, eredetileg 2015-ben indították volna őket, de végül csak 2016 második félévében várhatóak.

A lap azt írja, az M5 lesz országos csatorna, az M6 pedig budapesti regionális. Az előbbi augusztusban kezdhetné meg a sugárzást, míg az M6 november végén rajtolhat. Ha ezek elindulnak, a Duna TV-vel és a Duna Worlddel együtt már nyolc állami tévé lesz itthon.

A köztévé átszervezéséről még tavaly januárban döntöttek, eszerint az M1-ből hírcsatorna lett, az M2-t átnevezték Petőfi tévére és esténként fiataloknak szóló műsorokat sugároz, a Duna TV lett a főcsatorna, M4 néven pedig egy sportcsatornáról is döntöttek.

Az új hírcsatorna és az M2 számos bakival tavaly március 15-én indult el, és azóta is rengeteg kritika érte, az M4 pedig tavaly júliusban kezdte meg adását.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!