szerző:
MTI / hvg.hu

Visszautasítja a Teleki Blanka igazgatójának "vádjait" a Klik, szerintük Pukli István félrevezeti a közvéleményt, mikor arról beszél, hogy az általuk elrendelt ellenőrzés valamilyen nyomásgyakorlás. Közleményük szerint a "diákok érdeke az első."

A Klik a napokban vizsgálatot rendelt el közérdekű bejelentés alapján a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumnál, hogy maradtak-e el indokolatlanul órák február 3-án, mikor az iskola tanárai és diákjai is Miskolcra utaztak a Herman Ottó Gimnázium támogatói által szervezett tüntetésre. A Klik közleménye szerint az ügy végére akarnak járni, mert szerintük a diákok érdeke az első, és az iskolában minden mást megelőz.

Pukli István a Civil Közoktatási Platform ülésén.
©

Szerintük Magyarországon mindenkinek joga van a gyülekezéshez és véleménynyilvánításhoz, a zuglói iskola tanárai is olyan demonstráción vesznek részt, amilyenen akarnak. Ez azonban álláspontjuk szerint nem jelenti, hogy ezt a gyermekek, a tanítás és a munkavégzés kárára tehetik. A Klik "politikai demonstrációnak" minősítette a tanárok, diákok és szülők miskolci felvonulását, szerintük az ezen való részvétel a gyermekek tanítását semmiben nem befolyásolhatja - zárul a Klik közleménye. Pukli István korábban jelezte, hogy az iskola jelezte minden érintett felé, hogy az esetlegesen elmaradó órákat pótolni fogják.

Az iskola vezetésétől számos dokumentumot bekértek, ami állítólag igazolhatja, hogy mindenkit tájékoztattak-e a tüntetéshez való csatlakozás körülményeiről, illetve az órák pótlásáról. Az "óriási mennyiségű" dokumentum összegyűjtésére mindössze párórás határidőt kaptak Pukli szerint. Olyan dokumentumot is bekértek, ami egyszerűen nem létezik, ugyanis a szülői értekezletekről nem készül jegyzőkönyv.

Szerdán az LMP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Magyar Liberális Párt arra szólította fel a kormányt, hogy ne zaklassák a február 3-ai miskolci pedagógusdemonstráción résztvevő tanárokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!