szerző:
hvg.hu

Egy salgótarjáni Facebook-oldalon egy bejegyzés alatt jelent meg egy komment, amely a fideszes Simon Tibort támadta, a jobboldali jelölt szerint egyenesen megfenyegette. Simon feljelentést tett a komment miatt, a baloldali jelölt már korábban arra kérte támogatóit és a jobboldali híveket, hogy normális hangnemben folytassák a vitát.

A salgótarjáni Fidesz közleménye szerint jelöltjüket becsületsértés érte, illetve személye elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt Simon Tibor ismeretlen tettes ellen feljelentést tett – írja a nograd24.hu. A feljelentés kiváltó okát a Tarjáni Fészek nevű Facebook-oldalon megjelent egyik komment szolgáltatta. A Fidesz azt is sérelmezte, hogy az MSZP nem moderálta a kommentet, illetve nem határolódott el annak tartalmától. (A Facebook-oldal nem kötődik az MSZP-hez, de tény, hogy erősen Fidesz-ellenes)

Simon Tibor fideszes polgármesterjelölt.
©

Fekete Zsolt MSZP-s polgármesterjelölt a Facebookon szerda délután, már Simon Tibor bejelentése előtt arra kérte fel támogatóit, valamint a jobboldali szimpatizánsokat, hogy ne acsarkodjanak és kerüljék a "durva szavas kommentháborúkat". A megoldást nem a "cenzúrában", azaz a moderálásban látja, inkább arra kérte a feleket, hogy normális hangnemben folytassák a vitát. Ezzel együtt elutasította a Fidesz lépését, szerinte a feljelentéssel félelmet akar kelteni a választók között.

Tisztelt Facebook Felhasználó Salgótarjániak!Kedves Mindenki!Úgy látom, kezd elszabadulni a pokol itt a választási...

Posted by Fekete Zsolt polgármesterjelölt on Wednesday, February 17, 2016

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!