szerző:
hvg.hu

Ha több mint 3039-en mosnak egyszerre kezet itthon május 5-én, megdönthetik az eddigi kézmosási Guinness-rekordot. Kézmosásoktatást tartanak majd a résztvevőknek.

Május 5-én tartott kéztisztaság világnapja. Ezt eredetileg a kórházaknak találta ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO), de ma már sokféle eseményen, versenyeken hívják fel a figyelmet a kézmosás fontosságára.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala az egy időpontban, több helyszínen kézmosásoktatáson részt vevők számának Guinness-rekordját szeretné megdönteni idén május 5-én – olvasható a hivatal honlapján.

A csúcstartó a skóciai Glasgow, ahol 36 általános iskolában, 3039 diák vett részt a rekord felállításban.

Itthon a rekordot olyan tanórákon próbálják felállítani, amelyek könnyen beleilleszthetőek az iskolai keretek közé. Az óravázlatot az ÁNTSZ oldaláról lehet letölteni a jelentkezési lappal együtt.

A tisztiorvosi szakemberek emlékeztetnek: a légúti és emésztőrendszeri megbetegedések tehetők felelőssé a legtöbb iskolai hiányzásért, pedig gyakran egy egyszerű kézmosással védekezhetnénk ellenük. A kézmosás-oktatási világrekord kísérlet célja az, hogy minél több gyerek tanulhassa meg ezt az egyszerű védekezési módot a betegségek ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!