szerző:
hvg.hu

A Fidesz.hu oldaláról egyszerűen törölték azt a cikket, amelyben 270 ezer forintos minimálbért ígértek a szakorvosoknak. A Google-ban azonban a hír tárolt verziója még elérhető.

Tavaly júliusi az a híranyag, amelyben a Fidesz a Semmelweis Nap alkalmából sok más mellett azt ígérte az egészségügyi dolgozóknak, hogy 2016-ban a szakorvosok 270 ezer forintos minimálbért kapnak. A kormánypárt ugyanebben a közleményben írja azt is, hogy köszönetet mondanak az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért és biztosítják őket, mindent megtesznek a munkakörülményeik, anyagi és erkölcsi megbecsülésük érezhető javításáért.

©

A minimálbér-béremelést a kormány nem teljesítette, ez a legnyilvánvalóbb módon akkor derült ki, amikor február elején a szakorvosok megkapták a fizetésüket, és az nem volt magasabb, mint a decemberi. Az orvosok erre jelezték, hogy sztrájkot hirdetnének, mivel átverve érzik magukat.

A 168 Óra szúrta ki, hogy a fidesz.hu oldaláról egyszerűen törölték azt az anyagot, amiben 270 ezres minimálbért ígértek a szakorvosoknak. Hiába, hiszen a cikk eredeti, Google-ben tárolt verziója továbbra is hozzáférhető. Azért sem érthető a múlt átírásának igyekezete, mert az orvosoknak nem csak ebben a hírben, hanem egy korábbiban személyesen Zombor Gábor eü-államtitkár ígérte meg a minimálbéremelést, az pedig a kormany.hu-n továbbra is olvasható.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!