szerző:
hvg.hu

Az MTI és a helyi televízió tudósítója is azt jelentette, hogy nem volt fennakadás szerda reggel Miskolcon a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja miatt. A reggeli csúcsban rendszeresen jártak a buszok, villamosok.

A Miskolci Városi Közlekedésért Zrt.-nél működő szakszervezetek egyebek mellett a megígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni a sztrájkkal.

A villamos- és buszmegállókban a szokottnál több volt szerda reggel a várakozó utas, ugyanakkor a közlekedésben nincs fennakadás, az MVK már február 14-én közzétette a sztrájk idején közlekedő buszok és villamosok menetrendjét. A járatok kétharmada közlekedik, ugyanakkor napközben lesznek olyan buszjáratok, főleg Miskolc külső részein, amelyekre sokat kell várni.

©
©

A Miskolc Televízió tudósítója is úgy tapasztalta, hogy sem az Újgyőri főtéren, sem a belvárosban nincsenek túl sokan a megállókban, a villamosok és a buszok rendszeresen járnak.

Zelenka László, a sztrájkbizottság elnöke azt mondta: kellő támogatottsággal bír a sztrájk, a törvényileg garantált tömegközlekedést biztosítják a dolgozók. Szerinte a cég vezetősége törvénytelenséget követ el azzal, hogy a nem sztrájkoló dolgozókkal pluszjáratokat indít el. Ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket.

©

A társaság kedden egyébként már jelezte: arra törekszenek, hogy az elégséges szolgáltatásként (66 százalék) feltüntetett járatszámnál több járatot indítsanak.

Pásztor Imre, a miskolci önkormányzati társaságokat tömörítő Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője későbbre ígért tájékoztatást a sztrájkról.

A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden, nem jogerősen elutasította a munkáltató arra vonatkozó kérelmét, hogy nyilvánítsa jogellenesnek a munkabeszüntetést. Az MVK Zrt.-től kedd este azt közölték: nem fogadják el a bíróság nem jogerős döntését, fellebbeznek ellene.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!