szerző:
hvg.hu

Bár előzetes letartóztatásban van, továbbra is Dunaújváros közbiztonsági tanácsának tagja maradhat a gyilkossággal gyanúsított Gál Roland, ugyanis a fideszes többségű közgyűlés nem támogatta visszahívását.

A fideszes képviselő párttagságát ugyan felfüggesztették a jogi eljárás lezárultáig, de a dunaföldvári Molnár Antal vállalkozó megölésével gyanúsított képviselő továbbra is megtarthatja a dunaújvárosi közbiztonsági bizottsági elnöki posztját – írja az Index. A város közgyűlése csütörtöki szavazásai 9:5 arányban a visszahívása ellen szavazott, Gál a tanács mellett egy másik városi bizottságban is tag maradhat.

A képviselőtestület feloszlatását kérte a város jobbikos képviselője, Pintér Tamás, azonban javaslatára egyedül ő szavazott. Cserna Gábor polgármester szerint utóbbi javaslat "észszerűtlen, mi több, tisztességtelen" volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!