szerző:
hvg.hu

A fizetett cikkek tartalmát is egyeztette a minisztériummal a PestiSrácok.hu - tudta meg az Átlátszó. Január végén számolt be arról az RTL Híradó, hogy oknyomozó cikkek készítésére kérte fel a Földművelésügyi Minisztérium a kormányközeli portált, a sorozatban a szocialista kormányok "földrablásait" igyekeztek bemutatni, a szerkesztőség viszont cáfolta, hogy szándékosan ez lett volna a koncepció.

A minisztérium és a PS által kötött szerződéseket kérte ki az Átlátszó, mely alapján fény derült annak a 12 cikkből álló sorozat elkészítésének a részleteire, melyért 2 millió forintot fizetett Fazekas Sándor tárcája. Az cikkek az előző szocialista kormányok földügyeivel foglalkoznak, de írtak az egykori kormányközeli, azóta kitaszított Simicska Lajos vállalkozó földszerzéseiről is.

Huth Gergely, a PestiSracok.hu főszerkesztője.
©

A cikkek 2015. november 20. és december 31. között jelentek meg. A szerződések szerint "azok pontos szövegű tartalmát" a PS és a minisztérium minden alkalommal egyeztette. Amennyiben a minisztérium mégis "hibát talált" volna, akkor a PS-nek jelezve a portál köteles volt azt kijavítani.

A PS korábban cáfolta az RTL Klub Híradó értesülését, hogy kizárólag a kormány ellenzékével foglalkoztak volna, ezt már a cikkek tételes listája is bizonyítja, ugyanis beszámoltak a Fidesz földprogramjáról is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!