szerző:
hvg.hu

Valószínűleg nem fegyelmivel menesztik majd Gaskó Istvánt a Liga Szakszervezetek éléről, így megkaphatja a 12 milliós búcsúpénzt – írja a Magyar Nemzet.

Várhatóan elfogadják a Liga Szakszervezetek mai tanácsülésén Gaskó István lemondását, így az eddigi elnök megkaphatja a távozásával járó összesen csaknem 12 millió forintot – írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma.

A lap felidézi, hogy január végén Gaskót már elküldte volna a Liga Tanács a szakszervezet éléről, amikor elébe ment a dolgoknak és maga jelentette be a lemondását. A lemondása azonban csak február 17-én érkezett be a Ligához.

Gaskó vasúti szakszervezeti vezetőként Orbán Viktorral
©

A csütörtöki tanácsülésen egyébként Gaskó fegyelmivel menesztését tervezték hét elnökségi tag kezdeményezésére, a konföderáció alapszabályának súlyos megsértésére hivatkozva, mivel szerintük az elnök jogszerűtlenül delegálta a feleségét az Erzsébet-programokat működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumába. Gaskó azonban azt mondja, maga távozott, és jár neki a kilenchavi bér.

A lapnak nyilatkozó PDSZ-elnök Mendrey László szerint viszont jó eséllyel elfogadják ma Gaskó lemondását, így számolhat a 12 millióval.