szerző:
hvg.hu

Egy hatvanéves kollégiumi nevelőtanárt vettek őrizetbe a múlt héten Nyíregyházán 18 év alattiak személyi szabadságának megsértése és szeméremsértés miatt. A férfi állítólag simogatta, ölelgette a diáklányokat, egyikük öngyilkossággal is fenyegetőzött.

Őrizetbe vettek szexuális zaklatás miatt egy hatvanéves kollégiumi nevelőtanárt Nyíregyházán a múlt héten – adta hírül az RTL Klub.

A tévécsatorna arról számolt be, hogy a férfi akkor került a hatóságok látóterébe, amikor egy öngyilkossággal fenyegetőző kollégista diáklány az őt ellátó pszichológusnak bevallotta, hogy egy tanára rendszeresen zaklatta őt és egy másik lányt.

A rendőrség azt közölte, hogy szexuális kényszerítés miatt indítottak nyomozást. A bíróság 18 év alattiak személyi szabadságának megsértése és szeméremsértés miatt rendelte el a férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, de ez egyelőre nem jogerős, miután a férfi fellebbezett a döntés ellen.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum, amelyhez a kollégium tartozik, azt közölte, hogy a nyomozás idejére a tanárt felmentették, valamint belső vizsgálatot rendeltek el.

Az RTL Klub úgy tudja, az idős tanár a gyanú szerint több alkalommal átölelte, simogatta a diáklányokat, valamint bizalmas üzeneteket küldött nekik. A csatorna szerint az érintett tanár a szakközépiskola igazgatójának testvére volt.