szerző:
hvg.hu

A váci önkormányzati képviselő-testület úgy döntött, hogy nem ad helyet közterületen Hóman Bálint szobrának - írja a Népszabadság.

Ülésezett a váci önkormányzat, a képviselők többsége, 9:4 arányban elutasította, hogy közterületen szobrot állítsanak Hóman Bálintnak, a Horthy-korszak kultuszminiszterének – írja a Népszabadság.

A városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén az egyik külsős tag közölte, amennyiben Vác nem ad engedélyt Hóman Bálint szobrának felállításához, akkor azt magánszemélyek magánterületen helyezik el.

Vác egyébként sem szeretett volna Hóman-szobrot állítani, azt a szobrot akarta a külsős Vácra hozni, amelyet Székesfehrvárra tervezett felállítani a Hóman Bálint Alapítvány, de ott sem engedték felállítani.

Van viszont Vácon tizenöt éve egy Hóman Bálint utca, a helyi baloldal most ennek a nevét változtatná vissza a korábbi névre, de erről nem döntöttek az ülésen, mert megvárják az MTA állásfoglalását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!