szerző:
MTI

A statikus szerint már nem életveszélyes az a Damjanich utcai házba, amelynek az egyik sarkánál kidőlt szerdán egy négy méteres tartóoszlop.

Minden lakó visszatérhet csütörtök este abba a VII. kerületi házba, amelyet szerdán kiürítettek – közölték a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Szerdán az épület sarkánál kidőlt egy négy méter magas tartóoszlop, vélhetően a szomszédos területen végzett földmunkák miatt. Ezután ideiglenes, faszerkezetű dúcolással alátámasztották a hatvanlakásos házat.

A lakók egy része szerdán késő este visszatérhetett otthonába, de az omlás miatt közvetlenül érintett tizenhét lakásba akkor még nem mehettek vissza.

A tartós aládúcolás kialakítása után a statikus megállapította, hogy nem életveszélyes az épület.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!