szerző:
hvg.hu

Pukli István több évvel korábbi MSZP-s közéleti múltját firtatja a Magyar Idők.

Bár nem hivatkozza a Magyar Idők pénteki lapszáma a Habony Árpádhoz köthető Lokál magazin írását, de hasonló részletességgel boncolgatják a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának, Pukli Istvánnak egykori MSZP-s kötődését. Az igazgató kapcsolata még 1997 nyarán kezdődött a szocialisták ifjúsági szervezetével, valamint később belépett az MSZP paksi alapszervezetébe is, majd képviselőjelölt is volt.

©

Puklival kapcsolatban hozzáteszik, hogy az OKJ-s képzéseket szervező Perfekt Bt. alkalmazottja volt, ami 2002-ig Gyurcsány Ferenc tulajdonában állt. A pártot Pukli 2007-ben hagyta el, mégpedig Gyurcsány Ferenc miatt – írja a lap.

Felelevenítik, hogy Pukli ellen is szerveződött tiltakozás 2012 őszén, miután fiatalon átvette az iskolát, de gondok akadtak vezetői szakképesítése hiánya miatt, valamint a tantestület és az iskolai közösség sem támogatta akkor Puklit. Több tanárcserét tartott szükségesnek az iskolában, a diákok "fekete inges" tiltakozásáról akkor az Index is beszámolt. Pukli akkor azt kérte a szülőktől, hogy ha a gyerekeik felhagynak a tiltakozással, akkor nem lesz több elbocsátás, azaz teljesítette a tanulók követelését.

A VS.hu Pukliról szóló részletes portréja szerint az igazgatóvá választásakor a kerületi közgyűlés fideszes képviselői mellette szavaztak, ám az egykori igazgató, Rudas Péter szavazásánál végig tartózkodtak - ezt az akkori ellenzék úgy értékelte, hogy Pukli a Fidesz embere lehet.

A Magyar Idők zárógondolatként emlékeztet arra, hogy a budapesti tanártüntetés egyik diák szónokának apja Dávid Gyula egykori szocialista képviselő, amit "MSZP-s kötődésnek" értékel a kormányközeli napilap.

Tóbiás is megszólalt

Tóbiás József, a szocialisták elnök-frakcióvezetője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kitért Pukli Istvánra, akit - Tóbiás szerint - a kormányoldal korábbi MSZP-tagságával próbál lejáratni.

Tóbiás azt mondta, hogy nincs személyes közeledés pártja és az iskolaigazgató között, ugyanakkor visszavárja őt az MSZP-be. "Nagyon sajnálom, hogy elment" - mondta, de hozzátette, nagyon örülne, ha visszatérne.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!