szerző:
hvg.hu

Tatabányán úgy cseleznék ki a Kliket, hogy az egyik általános iskolát inkább a német nemzetiségi önkormányzatnak adnák.

A tatabányai közgyűlésen a képviselők döntöttek arról, hogy támogatják a Német Nemzetiségi Önkormányzatot abban, hogy átvállalják a felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola fenntartását a jelenlegi működtető Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) - írja a Komárom-Esztergom megyei online lap, a Kemma.hu.

Schamberger Ágnes iskolaigazgató a lapnak azt mondta, ezzel a lépéssel a fő céljuk az oktatás színvonalának javítása, az önálló gazdálkodásnak köszönhetően pedig lehetőség nyílik olyan – egyébként nagyon szükséges – pozíciók betöltésére is az iskolában, amelyeket a Klik nem engedett.

Az iskola pedagógiai programja, szakmai alapdokumentumai megfelelnek a nemzetiségi törvényben foglaltaknak, a gyerekek nemzetiségi nyelvoktató program szerint tanulnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!