szerző:
MTI

Orbán Viktor egyértelmű kudarcot vallott az uniós porondon, hiába ígérte, hogy - a visegrádi országokkal megerősítve - keményen harcolni fog a külföldön munkát vállaló magyarok érdekében. Ebben egyértelműen elbukott - állítja közleményében az MSZP.

 Nagy-Britannia várhatóan nem négy, hanem hét évig korlátozhatja az EU-tagországokból érkező munkavállalók juttatásait és immáron nem csak az angolok, de más uniós tagországok is szigoríthatják a jövőben az uniós munkavállalók bizonyos szociális juttatásait.

Az MSZP szerint a külföldön dolgozó magyarok helyzete egyértelműen rosszabbodik, ez pedig nagyban Orbán Viktor felelőssége. A magyar kormányfőt soha nem érdekelte igazán a kivándorolt fiatalok és családok érdeke, még a létszámukról is folyamatosan hazudik. Brüsszeli sajtótájékoztatóján is azt állította, hogy mindössze kétszáz-háromszáz magyar család él Angliában, miközben ő is pontosan tudja, hogy mára többszázezren dolgoznak csak a szigetországban; a hivatalos statisztikák szerint 2011-ben például (csak Angliában és Walesben) összesen 1225 magyar gyermek született.

©

Megalázó, de sajnos érthető, hogy a kompromisszumos döntések egy részével az európai közösség éppen az orbáni illiberális politikát és követőit akarja büntetni. Erre a megoldás azonban nem a még hangosabb különállás, hanem csakis az orbánizmus nép általi megbuktatása lehet - olvasható a közleményben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!