szerző:
hvg.hu

Fél kettőkor, a Nyugati pályaudvarnál kezdődik az „Együtt az állatkínzás ellen” jelszóval rendezett tüntetés. A várhatóan több ezer résztvevő két órakor együtt vonul a parlament elé. A szervezők azt kérik, senki se vigyen állatokat a rendezvényre.

„Mint köztudott a nyilvánosságra került egy videó, ahol a deteki alpolgármester fia brutális kegyetlenséggel veri szét baseball ütővel egy kiskutya fejét. Ez a szadista, embernek nem nevezhető fiatalkorú személy a felvételen is láthatóan, élvezettel végezte ki ezt az ártatlan, érző állatot” – magyarázzák a 27 állatvédő szervezett összefogásával rendezett tüntetés szervezői, hogy miért hívják utcára az állatbarátokat. A tüntetésen az állatkínzók szigorú felelősségre vonását követelik majd

©

Bár állatkínzásért jelenleg akár három év börtön is kiszabható, a statisztikák szerint az elítélteknek kevesebb, mint öt százaléka kerül a rács mögé, a többiek megússzák pénzbüntetéssel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!