szerző:
hvg.hu

Bilincsben vittek el a rendőrök egy utast a Budapestre tartó vonatról, majd órákig fogva tartották, miután a kormányhivataltól kapott, utazási kedvezményre jogosító igazolványát a kalauz hamisnak hitte. A rendőrség és a MÁV szerint minden rendben történt az intézkedés során.

A pórul járt utas története azzal kezdődött, hogy korábban a Pest Megyei Kormányhivatal váci járási hivatalánál 90 százalékos utazási kedvezményre jogosító igazolványt igényelt. Az igazolványt hónapig minden probléma nélkül használta, míg nem február elején  egy gyanakvó kalauz hamisnak találta az igazolványt és megállítatta a Budapestre tartó vonatot, majd rendőrt hívott, akik leszállítatták az utast, írja az Index. A rendőrök lefoglalták a problémás igazolványt, majd az utast beszállították az örse, aki másfél-két órát töltött bilincsben és végül csak este hallgatták ki. Ártatlannak vallta magát és ezután elengedték a rendőrök.

Az Index megkereste a rendőrséget és a MÁV-ot is, de szerintük minden szabályosan és rendben zajlott az intézkedés során. A nyomozás azóta is folyik a közirathamisítás miatt, miközben a kormányhivatal igazolta a dokumentum valódiságát és az utas kapott egy ugyanolyan igazolványt, mint amit hamisnak nézett a MÁV kalauz.