szerző:
MTI

Életnagyságú dinómodellek lesznek láthatók a nyár elején nyíló veszprémi őslényparkban

A parkba látogatók egy földtörténeti kiállítást is megtekinthetnek a T-Rex, a Triceratops vagy a Spinosaurus modellje mellett. A kéthektáros fás-ligetes őslényparkban harminc különböző méretű, a legújabb tudományos kutatások alapján készített dinoszauruszmodell lesz látható. A Diplodocus hossza meghaladja a 22 métert, a T-Rex magassága pedig a négy métert. Az Apatosaurus hat méter magasságban ágaskodik majd a látogatók feje fölé.

©

A dinoszauruszok a mezozoikumban éltek. Előfordult közöttük békés növényevő és vérszomjas ragadozó is - fogalmazott Török László, a veszprémi állatkert igazgatója.

Az őslényparkba látogató gyerekeknek játékos foglalkoztatókat alakítanak ki, ahol próbára tehetik ügyességüket. Részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz csontváz játékos feltárásában, a legkisebbek kisméretű dinoszauruszokat festhetnek ki. A dinoszaurusz parkot az állatkerti belépőjeggyel lehet majd látogatni.

Az igazgató beszélt arról is, hogy közel kétéves fejlesztési időszak előzte meg az őslénypark kialakítását.

Hozzátette, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően átlagosan 5-6 órát töltöttek az állatkertben a látogatók, az őslénypark megnyitásával a vadaspark egész napos programmá válhat a családok számára.